Weinsuppe - polévka z moselského vína

Weinsuppe - polévka z moselského vína
Polévka je základ a ta z bílého vína  je navíc vynikající, rychlá na přípravu a plná zeleniny.
K přípravě polévky z bílého moselského vína budete potřebovat:

1 pórek
1 kousek celeru
1 mrkev
40 g másla
40 g mouky
1/2 l vývaru
1 vaječný žloutek
1/8 l smetany
1 krajíc chleba pro každou porci
máslo
mouka
skořice

Zeleninu omyjte a nakrájejte na kostky. Rozehřejte trochu másla a mouky a zeleninu na pánvi krátce orestujte. Poté vše zalijte vývarem a povařte. Jakmile se začne polévka vařit, přidejte bílé víno a smíchaný žloutek se smetanou. Hotovou polévku rozmixujte.

K polévce se výborně hodí opečený chléb na pánvi. Při podávání posypeme talíř lehce skořicí a zalijeme horkou polévkou.
Odeslat článek známému   Vytisknout