Pečený losos se zeleným chřestem

Pečený losos se zeleným chřestem

Pečeného lososa zvládne i ten, kdo nikdy neuvařil víc než čaj. Lehké jídlo, které je rychle hotové tvoří v kombinaci s moselskými ryzlinky nejlepší dvojku.
Chřestový krém s moselským ryzlinkem

Chřestový krém s moselským ryzlinkem

Květen je měsíc chřestu. Pro párování jak s bílým, tak se zeleným chřestem neexistuje lepší odrůda vína než je Riesling. pro přípravu chřestového krému pro 4 porce budete potřebovat:1 kg…
Doporučená vína ke štědrovečerní tabuli

Doporučená vína ke štědrovečerní tabuli

Přejeme vám krásné Vánoce! Určitě již přemýšlíte nad letošní vánoční večeří. Výběr kvalitního vína je stejně důležitý, jako skvělé jídlo, a proto jsme pro vás připravili vína, která…
Pečené kuře s ryzlinkovou omáčkou

Pečené kuře s ryzlinkovou omáčkou

Oblíbený oběd pro celou rodinu, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu. Jak do omáčky, tak k párování doporučujeme suchý ryzlink Schwarze Katz z vinařství F.J. Weis z moselského Zellu. 
Dýňová polévka s moselským ryzlinkem a kari

Dýňová polévka s moselským ryzlinkem a kari

Dýňová polévka zahřeje, výborně chutná a její příprava je rychlá a jednoduchá. Receptů na dýňovou polévku najdete celou řadu. My dáváme přednost její pikantnější variantě. Vyzkoušejte dýňovou polévku…
Vánoční moselský svařák

Vánoční moselský svařák

Teplé svařené víno na vánočních trzích neochutná jen málokdo. Na Mosele je tradice vánočních trhů velmi rozšířená, téměř v každé vesničce probíhají vánoční trhy a tak je v této slavné vinařské oblasti…
Filet z candáta s omáčkou z ryzlinku rýnského

Filet z candáta s omáčkou z ryzlinku rýnského

Pro 8 porcí budete potřebovat:8 filetů z candáta3 šalotky4 lžíce másla300 ml rybího vývaru250 ml suchého moselského ryzlinku200 ml smetany2 špetky pepře2 špetky…
Úžasná Sangria

Úžasná Sangria

Sangria je sice původem ze Španělska, ale jak jsme už vyzkoušeli, chutná výborně i z červené pozdní burgundy nebo z tradiční moselské odrůdy Dornfelder.
Weinsuppe - polévka z moselského vína

Weinsuppe - polévka z moselského vína

Polévka je základ a ta z bílého vína je navíc vynikající, rychlá na přípravu a plná zeleniny.
Flammkuchen - Alsaský cibulový koláč

Flammkuchen - Alsaský cibulový koláč

Alsaská specialita Flammkuchen, známá také jako Tarte Flambée (francouzsky) je tradiční a oblíbenou lokální delikatesou ideální pro setkání s přáteli, festivaly vína nebo jako večeře.Výborně ladí…