Pečený losos se zeleným chřestem

Pečený losos se zeleným chřestem
Pečeného lososa zvládne i ten, kdo nikdy neuvařil víc než čaj. Lehké jídlo, které je rychle hotové tvoří v kombinaci s moselskými ryzlinky nejlepší dvojku.

Pro přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • cca 800 g filetu z lososa
  • 1 kg zeleného chřestu
  • 2 citrony
  • sůl a čerstvě namletý pepře (doporučujeme růžový pepř)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • dle chuti omyté rané brambory
  • moselský ryzlink suchý nebo polosuchý

Předehřejte si troubu na cca 200 °C. 

Omyjte rané brambory a nakrájete je na čtvrtky (aby se rychleji propekly). Připravte si pekáč nebo plech s pečícím papírem a lehce osolené brambory pokapané olejem dejte péct do trouby.

Filet z lososa omyjte a nakrájejte na 4 porce. Filety osolte a opepřete a vymačkejte na ně šťávu z jednoho citronu. Omyjte zelený chřest, oloupejte ho do cca jedné třetiny a odřezejte tvrdé konce.

Přidejte filety a  chřest do pekáče k bramborám a pečte cca 20 min.

Nalijte si skleničku třeba suchého ryzlinku z Mosely a těšte se na super jídlo!

Odeslat článek známému   Vytisknout