Pečené kuře s ryzlinkovou omáčkou
            Oblíbený oběd pro celou rodinu, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu. Jak do omáčky, tak k párování doporučujeme suchý ryzlink Schwarze Katz z vinařství F.J. Weis z moselského Zellu.
Pro 4 porce budete potřebovat:
- Kuře bez drobů cca 1,4 Kg
 - sůl a přepř
 - 100 g másla
 - 1 svazek jarní cibulky
 - 5 cl koňaku
 - 200g čerstvých žampionů
 - 400 ml Rieslingu Schwarze Katz (legendární Černá kočka z moselského Zellu)
 - 200 g créme fraiche
 - 1kg brambor
 - petržel
 
Kuře omyjte, osolte a lehce opepřete, vložte ho do pekáče a nechte cca 5 minut v pokojové teplotě. Mezitím si nakrájejte máslo na kostky a kuře jím potřete. Kuře v pekáči vložte do trouby vyhřáté na 200 °C po dobu 30 minut.
Mezitím nakrájejte jarní cibulky, omyjte a očistěte žampiony.
V menším hrnci rozehřejte trošku másla a jarní cibulku orestujte, přidejte koňak a žampiony a jakmile změknou přilijte 400 ml ryzlinku Schwarze Katz. Krátce povařte a přidejte ke kuřeti do pekáčku.
Kuře a přidanou směs pečte dalších cca 30 min.
Zatímco se kuře peče, uvařte brambory a nakrájejte petržel.
Po 30 minutách pečení zkontrolujte, zda je kuře již propečené a pokud ano, vyjměte ho z pekáče a udržujte ho v teple. Do směsi v pekáči přidejte créme fraiche a nechte směs v troubě přivést k varu. Po cca 5 minutách je směs, která má již konzistenci omáčky připravená k servírování společně s kuřetem a petrželovými bramborami.
%20(545%c2%a0%c3%97%c2%a0100%c2%a0px)%20(1).gif?tid=1049)