MARKUS HÜLS

MARKUS HÜLS

Markus Hüls se narodil v roce 1984 a vyrůstal v rodinném vinařství v Kröv v srdci Mosely. Vystudoval vinařskou školu a praxi získal ve vinařství svých rodičů a u jednoho z nejvyhlášenějších moselských vinařů -  Markuse Molitora. Dnes Markus Hüls úspěšně provozuje své vlastní vinařství s celkem 2 hektary vinné révy a poskytuje také správu strmých vinic pro ostatní moselské vinaře.

Markus se inspiroval myšlenkou - daleko od spěchu - zpět do konzistence. Tato ideologie bohužel stále více upadá v zapomnění, protože k vinifikaci dochází z ekonomických důvodů stále dříve a dříve. Moderní vinařské přísady umožňují rychlé technické ošetření vín ve vinném sklípku. Největším nedostatkem této metody je to, že potenciál zrání vín vyrobených touto metodou je značně snížen.

Říká se, že dobré věci se dějí těm, kteří si počkají a to je to, co si během procesu vinifikace svých vín bere Markus Hüls k srdci. Hrozny získají čas, který potřebují k tomu, aby přirozeně dozrály bez použití čirých, stabilizačních nebo čisticích prostředků. Každé zbytečné ošetření hrůznů révy vinné v procesu zrání vína odebírá velkou část složitosti vín a tím i jeho potenciál stárnutí.