HOFFMANN - SIMON

HOFFMANN - SIMON

Dipl.-Ing. Dieter Hoffmann

Absolvent univerzity v Geisenheimu - obor vinařství a enologie v roce 1989. Po studiích absolvoval stáž v „German Wine Information Bureau“ v New Yorku a po návratu v roce 1994 převzal vedení celého rodinného vinařství. Během pár let vinařství rozšířil a začal se více orientovat na produkci bílých suchých vín, která byla dříve v portfoliu vinařství zastoupena jen minoritně. Dále rozšířil produkci o červená vína a kvalitní šumivý ryzlink vyráběný dle tradiční metody výroby šampaňského.

Dynamický výrobce se sídlem v moselském Piesportu. Produkuje vína s výborným poměrem kvality/ceny a získává pravidelná ocenění.

Filozofie vinařství se opírá o 4 body:

  • Zdravá půda a ekologické zemědělství (od roku 2012 certifikát Econvin)

  • Přírodní a lehká vína s přirozeným obsahem alkoholu

  • Kvalitu vína tvoří půda a poloha vinice a přírodní péče

  • Více než 60% vinic vinařství Hoffmann-Simon leží na břidlicovém podloží - nejlepší podloží pro autentické ryzlinky. 

Weingut HOFFMANN-SIMON je eko-certifikované tradiční rodinné vinařství na na Mosele, s nejlepšími vinicemi v Piesportu, Klüsserathu, Köwerichu a Maringu.